Še vedno se lahko odločite za samotestiranje vašega otroka. Na šoli imamo še nekaj kompletov testov, ki jih vaš otrok lahko prejme.

Samotestiranje učencev od 7. do 9. razreda je prostovoljno in brezplačno ter ga izvedete doma. Starši, ki želite prejeti teste za svojega otroka, natisnite in izpolnite prijavnico TUKAJ. V kolikor prijavnice ne morete natisniti, jo otrok lahko dobi v tajništvu šole. Otrok prijavnico odda v šoli (nabiralnik pred tajništvom šole).

Povabilo k samotestiranju je za učence pripravil NIJZ. Preberete si ga lahko TUKAJ.

Prejeli boste 5 kompletov (za 5 tednov) za samotestiranje, ki so namenjeni testiranju vašega otroka in so namenjeni do konca šolskega leta. Nadaljnja distribucija ali prodaja testov ni dovoljena.

Priporočljivo je, da se otrok testira vsak ponedeljek zjutraj pred prihodom v šolo. Navodila za izvedbo samotestiranja bodo priložena v kompletu. V primeru pozitivnega testa ostane otrok doma. Starši o rezultatu testa obvestite osebnega zdravnika, ki vas bo napotil na PCR testiranje. Na izvid PCR testa učenec počaka doma. Šele v primeru da je PCR pozitiven, starši o tem obvestite šolo.

Video navodila za samotestiranje, si lahko ogledate TUKAJ. Navodila za samotestiranje si lahko preberete TUKAJ. Protokol samotestiranja si lahko preberete TUKAJ.